Informationsbrev Maj 2018

Tvättstugan – Tvättstugeregler

I samband med de nya tiderna har även reglerna för tvättstugan reviderats, så vi ber er att ta del av denna information som distribuerats till era brevlådor samt finns uppsatta på anslagstavlan i tvättstugan. OBS! Om djurartiklar tvättas, se till att inga hår finns kvar i maskinen så att inte de som är allergiska mot päls drabbas. Att hålla tvättstuga med maskiner rena är inte bara livsviktigt för allergiker utan angeläget för alla.

 

Nya filter till radiatorerna i lägenheterna

Varje år ansvarar styrelsen, som företrädare för varje enskild medlem, att införhandla de filter till radiatorerna som används för att hålla gott luftflöde och god luftkvalitet i varje lägenheten. Nya filter har distribueras under denna månad.

 

OVK

Obligatorisk funktionskontroll av ventilationssystem utfördes under året med godkänt resultat. Föreningen anlitade samma entreprenör, Gunnar Karlsen Sverige AB, som vid upprättandet av fastigheterna. Nästa besiktningstillfälle blir i november 2023. För att upprätthålla ett gott luftflöde i lägenheten se noga till att rengöra filter och område omkring ventilationssystemen (kök, bad, klk och radiatorer), instruktioner för underhåll finns i er bopärm.

 

Kol- och gasolgrill ej tillåtet på balkong

För boende på vån 2 och uppåt gäller kol- och gasolgrillsförbud för att undvika olyckor och inte störa grannarna. El-grill är ok och det finns flera allmänna grillplatser i närheten.

 

Miljöförvaltningen

Under 2017 gjorde miljöförvaltningen en kontroll av varmvattentemperaturen som visade sig vara för hög, detta är nu åtgärdat. Inga övriga anmärkningar noterades.

 

Vårstädning

Lördagen den 2 juni är det dags för vårstädning i föreningen! Tyvärr var inte uppslutningen så bra förra gången, så vi hoppas verkligen på att det blir annorlunda denna gång. Vårstädningen är, förutom det funktionella med att hålla rent och snyggt, också till för att lära känna era grannar och ha trevligt tillsammans under en dag! Under vårstädningen rensar vi rabatterna och grönytorna på ogräs och annat, städar våra allmänna utrymmen, transporterar skräp till återvinningscentraler, med mera. Under dagen bjuds det på fika och en lättare måltid. Detaljerad information om städningen kommer om någon vecka, men boka gärna detta datum i era kalendrar redan nu!

 

Årsstämma

Tidpunkten för årets stämma är satt till den 27 juni, 18:00 i Vällingby Folkets hus (tidigare Medborgarhuset Trappan). Kallelsen till stämman kommer sättas upp på tavlan och kommer också delas ut i era brevlådor. Till årsstämman tar styrelsen emot motioner, och dessa behöver vara inne senast 2 veckor innan årsstämman. Motioner mailas i filer med redigerbart format (t.ex. Word-filer) till styrelsens mail. Årsredovisning 2017 är framtagen och finns nu på föreningens hemsida för nedladdning.

Inför stämman kommer valberedningen att prata med medlemmarna i syfte att hitta kandidater till styrelsen. Eftersom att sittande styrelse har varit med ett tag så är det nu hög tid för en ny grupp representanter att leda arbetet med föreningen framåt. Styrelsen kommer inom kort samordna detta förberedelsearbete med valberedningen och därefter kommer det mer information om detta. Börja redan nu fundera på om du vill ställa upp i styrelsen, eller om det finns något annat sätt du kan bidra med dina kunskaper till föreningen.