Informationsbrev April 2017

Tvättstugan – Ny bokningstavla och nya regler

Under föregående år lämnades det som förslag till styrelsen att tvättiderna skulle bli fler för att kunna tillmötesgå våra medlemmars behov på ett bättre sätt. Från och med maj detta år gäller nya tvättider. Tavlan med dessa nya tider kommer ställas nedanför befintlig tavla snarast och gäller för bokning av pass från maj och framåt. Väl framme vid maj monteras den gamla tavlan ned, och därför är det viktigt att ni flyttar era bokningscylindrar till denna tavla när det är möjligt. Mer detaljerad information om de nya tiderna framgår av tidigare information som också sitter uppe på tavlan. I samband med de nya tiderna har även reglerna för tvättstugan reviderats, så vi ber er att ta del av denna information så snart den blir tillgänglig.

 

Nya leverantörer för städning och fastighetsunderhåll

Då avtalet med den tidigare leverantören (AS Underhåll) för fastighetsunderhåll och städning gick ut så valde styrelsen som representant för föreningen att förhandla och ingå avtal med en Dirigo för fastighetsunderhåll och ISS Facility Services AB för städningen. Förhoppningen är att vi med det nya samarbetet skall kunna förbättra kvaliteten på det underhåll som vår fastighet behöver. Då vi nyligen ingått i detta avtal kan det ta ett tag innan alla rutiner är på plats så vi ber ha lite tålamod under den närmsta tiden.

 

Nya filter till radiatorerna i lägenheterna

Varje år ansvarar styrelsen, som företrädare för varje enskild medlem, att införhandla de filter till radiatorerna som används för att hålla gott luftflöde och god luftkvalitet i varje lägenheten. Föregående månad lämnade vi ut dessa till de medlemmar som var hemma vid den perioden som informerats i tidigare notis, men vissa har ännu inte kvitterat ut sina filter. Om du inte fått nya filter, kontakta styrelsen på mail (via hemsidan) så ordnar vi det.

 

Vårstädning

Den 6 maj är det dags för vårstädning i föreningen! Tyvärr var inte uppslutningen så bra förra gången, så vi hoppas verkligen på att det blir annorlunda denna gång. Vårstädningen är, förutom det funktionella med att hålla rent och snyggt, också till för att lära känna era grannar och ha trevligt tillsammans under en dag! Under vårstädningen rensar vi rabatterna och grönytorna på ogräs och annat, städar våra allmänna utrymmen, transporterar skräp till återvinningscentraler, med mera. Under dagen bjuds det på fika och en lättare måltid. Detaljerad information om städningen kommer om någon vecka, men boka gärna detta datum i era kalendrar redan nu!

 

Anläggning av grönområde i samfälligheten

Några av er har säkert märkt att det just nu pågår arbete bakom radhusen på Gräsklipparvägen. Grönytan, som tidigare bara var en kulle med några enstaka träd, kommer att anläggas för att bli en parklek med lekplats och bänkar. Om du vill veta mer om detta projekt, kontakta styrelsen för mer information.

 

Årsstämma

Tidpunkten för årets stämma är satt till den 18 maj, 18:00 på Gräsklipparvägen 3. Se bild nedan för platsen där mötet kommer att hållas. Kallelsen till stämman sitter på tavlan. Till årsstämman tar styrelsen emot motioner, och dessa behöver vara inne senast 2 veckor innan årsstämman. Motioner mailas i filer med redigerbart format (t.ex. Word-filer) till styrelsens mail.