Informationsbrev Februari 2019

Informationsbrev februari 2019

2019-02-22

Hej alla boende i Brf Trädgårdsmästaren Johannelund,
Vi i styrelsen tänkte informera lite vad som har hänt senaste året och vad vi arbetar med just nu.

Tvättstugan

Torkskåpen i tvättstugan har inte fungerat bra. Tekniker från Miele har varit på plats. Båda panelerna på maskinerna är bytta. De går sönder väldigt enkelt då det sitter plast framför knapparna. Fungerar inte torkskåpen ta då INTE och försök trycka på knapparna med något vasst t ex nyckel, nagel för när plasten går sönder måste vi byta panel igen och I långa loppet blir det kostsamt.

Maskinerna har också lätt för att överhettas. Styrelsen tittar på att köpa in nya torkskåp.
Det är tidlås på maskinerna vilka är inställa på att de stängs av mellan kl 22.00-07.00.

Mangeln kommer att forslas bort pga den går sönder med jämna mellanrum.

Magneter har införskaffats till maskinerna. Tanken är att de kan användas för att sätta på maskinerna om man är klar innan bokningstiden har gått ut. Om magneten sitter på maskinen innebär det att du ger klartecken för nästa som har bokat att börja använda den i förtid. För att magneterna inte ska försvinna när de inte används går det bra att sätt dem på sidan av torkskåpet.
Värmen i huset
Som ni kanske har märkt har vi haft problem med värmen i husen genom åren. Vi har till slut lyckats hitta var felet är och för nu en diskussion med Järntorget. Har du haft ovanligt mycket susande element hoppas vi att det nu ska ha slutat.

Städning

Städningen sköts av ISS Facility Services AB. Det städas en gång/veckan i entréerna, trapphusen, hissarna, cykelförråden och tvättstugan.

Samfällighetsföreningen

Johannelund-Lövsta Allé är en samfällighetsförening som förvaltar parkerings-/garageplatser, grönytor samt renhållningen i området. Brf Trädgårdsmästaren är representerade och kan framföra eventuella synpunkter ni kan tänkas ha.

För att lämna en synpunkt för framförande fyll i ett kontaktformulär via: https://tradgardsmastaren.org/kontakt/maila-oss/

Samfällighetens hemsida nås via: https://www.johannelundsamfallighet.se/

Röklucka

I somras, när första regnvädret kom efter värmeböljan, slog blixten ned i proppskåpet och slog ut kretskortet till röklucka i 42an. Rökluckan öppnade då sig och det regnade in. För rökluckan satt ett innertak med en lampa. Kretskortet byttes och innertaket togs bort.
Ventiler
Från ventilerna som sitter i våra lägenheter har det blivit rinningar på fasaden vilket syns väldigt tydligt då våra hus är vita. Förklaring är att då våra hus hade byggts klart höll man fortfarande på att bygga i området vilket medförde mycket damm. Styrelsen har fört en dialog med Järntorget rörande åtgärd för detta i 3 år.

Årsstämma

Tidpunkten för årets stämma är satt till onsdag den 12 juni, 18:00 i Vällingby Folkets hus (tidigare Medborgarhuset Trappan). Kallelsen till stämman kommer sitta på anslagstavlan och delas ut i era brevlådor. Till årsstämman tar styrelsen emot motioner, och dessa behöver vara inne senast 2 veckor innan årsstämman. Motioner mailas i filer med redigerbart format (t.ex. Word-filer) till styrelsens mail. Årsredovisning 2018 är under bearbetning och kommer att läggas upp på föreningens hemsida när den är klar för att kunna laddas ned.

Telia

Styrelsen har haft ute en enkät för att se intresset i föreningen om att byta leverantör av bredband till Telia. Tyvärr var det bara hälften som var intresserade vilket innebär att vi kan inte teckna ett gemensamt avtal med Telia.

Snöskottning och sandning

Vi har ett avtal med Svensk Markservice att de ska komma och skotta snö och sanda utan att vi behöver ringa varje gång. Styrelsen kommer köpa in en egen sandlåda som vi kan använda oss av framöver. Tanken är att vid vårstädningen ska samla ihop det grus som nu ligger utspritt och spara.

Gräsklippning

En av de boende klipper gräsmattan och har gjort det i några år. När han inte kan anlitar styrelsen Svensk Markservice. Om du själv önskar hjälpa till går det bra att anmäla intresse till styrelsen https://tradgardsmastaren.org/kontakt/maila-oss/

Styrelsemöte

Styrelsen träffas en gång/månaden, undantag sommarmånaderna.

Lån

Styrelsen har 3 lån vilket ett precis är omförhandlat till bra ränta.

Förråd

I vår kommer det monteras ett förråd vid tvättstugan där gräsklipparen och andra trädgårdsredskap kommer förvaras.

Cykelrum

Styrelsen har tagit in offerter för montering av upphängningar av cyklar. Detta är för att vi ska få mer plats i cykelrummen. Inför vårstädningen kommer vi att märka upp alla cyklar och äger man en cykel behöver märkningen tas bort och cykeln ställas tillbaka i cykelrummet. De som ej har en ägare, kan vara pga man har flyttat, kommer forslas bort.

Vårstädning

Välkommen på vårstädning lördag den 27 april. Mer info kommer men se till att boka in datumet redan nu.
Viktigt att så många som möjligt kan delta eftersom vi har ett gemensamt ansvar i föreningen. Vårstädningen är, förutom det funktionella med att hålla rent och snyggt, också till för att lära känna era grannar och ha trevligt tillsammans under en dag! Under vårstädningen rensar vi rabatterna och grönytorna på ogräs och annat, städar våra allmänna utrymmen, transporterar skräp till återvinningscentraler, med mera. Under dagen bjuds det på fika. Detaljerad information om städningen kommer, men boka gärna detta datum i era kalendrar redan nu!

 

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen